Printer Friendly Version Proslava Dana državnosti R. Srbije u Ambasadi u Otavi @ 26 February 2014 02:46 AM

Ambasada Republike Srbije u Otavi proslavila je Dan državnosti R. Srbije u ponedeljak 10. februara 2014. godine organizovanjem prijema u prostorijama Ambasade.

Predsednik Senata Parlamenta Kanade Noel A. Kinsela bio je počasni gost na proslavi Nacionalnog dana i tom prilikom je održao govor.

Predsednik Senata Noel A. Kinsela je u svom obraćanju šire elaborirao rezultate prošlogodišnje posete Republici Srbiji. Naglasio je inicijativu za formiranje Srpsko kanadskog poslovnog saveta, mogućnost saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu, a posebno je široko apostrofirao značaj i doprinos srpske zajednice u izgradnji kanadskog društva.

Prijemu su prisustvovali i članovi Parlamenta Kanade, Ministarstva inostranih poslova, trgovine i razvoja Kanade, Ministarstva odbrane Kanade, veliki broj šefova akreditovanih diplomatskih misija u Otavi, značajan broj predstavnika srpske zajednice, predstavnici CŠO Sv. Stefan, Kola srpskih sestara Sv. Petka, folklornih grupa Legende i Kolo iz Otave, Srpskog pozorišta u Otavi, počasni konzul R.Srbije u Vankuveru Petar Vladiković i drugi uvaženi gosti.

Ispred Abasade R. Srbije goste je pozdravila otpravnik poslova a. i. Mirjana Šešum-Ćurčič.