Printer Friendly Version Akademija srpske narodne igre "Bata Marčetić" iz Toronta odrzala koncert u Montrealu @ 1 March 2014 03:51 AM

Akademija srpske narodne igre "Bata Marčetić" iz Toronta održala je koncert 16. marta o.g. u teatru Univerziteta Konkordija u Montrealu, povodom Nacionalnog dana Republike Srbije.

Navedena Akademija osnovana je 2004. godine u Torontu i okuplja visokoobrazovane muzičare, šest folklornih ansambala, pevače i rekreativni ansambl. Učestvovali su, i bili nagrađivani, na mnogim kanadskim i međunarodnim takmičenjima i festivalima. Akademija nastupa pod sloganom "Ponos Kanade - duša Srbije", i veoma reprezentativno promoviše narodne igre i pesme Republike Srbije.

Na koncertu koji je bio posvećen Danu državnosti RS, na poziv Ambasade RS u Otavi, bili su članovi parlamenta iz Montreala, stalni predstavnici ICAO, kao i predstavnici diplomatskog konzularnog kora. Koncertu je prisustvovao i veliki broj predstavnika srpske zajednice u Montrealu. Gostima se u ime Ambasade Republike Srbije obratila gospođa Mirjana Šešum-Ćurčić, otpravnik poslova a.i.