Printer Friendly Version KORONA VIRUS: PREPORUKA DRŽAVLjANIMA SRBIJE U INOSTRANSTVU @ 19 March 2020 06:14 PM

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje državljanima Republike Srbije koji borave u inostranstvu da sva putovanja u Republiku Srbiju koja nisu neophodna odlože do daljeg, naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19.

Postite veb sajt Vlade R. Srbije radi detaljnijih i ažurnih informacija: www.srbija.gov.rs

Informacija o postupku na graničnim prelazima pri ulasku u RS:

https://covid19.rs
https://covid19.rs/algoritam1/
https://covid19.rs/algoritam2/

U slučaju neodložnih i neophodnih putovanja u R. Srbiju, sva lica koja su dvojni državljani R. Srbije i Kanade, na graničnim prelazima za ulazak u R. Srbiju, moraju prezentovati pasoš R. Srbije. Napominjemo da će se prema najnovijoj odluci o uvođenju vanrednog stanja, za sva lica koja doputuju u R. Srbiju primenjivati obavezna mera samoizolacije u trajanju od 14, odnosno 28 dana, u zavisnosti od odluke Sanitarne inspekcije na samom graničnom prelazu.

O neodložnom putovanju u R. Srbiju potrebno je prethodno obavestiti ovu Ambasadu i dostaviti podatke o licima koja putuju i adresi planiranog boravka u R. Srbiji na e-mail: embassyserbiaottawa@gmail.com.