Printer Friendly Version КОРОНА ВИРУС: ПРЕПОРУКА ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ @ 19 March 2020 06:15 PM

У складу са мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења и сузбијање заразне болести COVID-19, Министарство спољних послова препоручује држављанима Републике Србије који бораве у иностранству да сва путовања у Републику Србију која нису неопходна одложе до даљег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19.

Постите веб сајт Владе Р. Србије ради детаљнијих и ажурних информација: www.srbija.gov.rs

Информација о поступку на граничним прелазима при уласку у РС:

https://covid19.rs

https://covid19.rs/algoritam1/

https://covid19.rs/algoritam2/

У случају неодложних и неопходних путовања у Р. Србију, сва лица која су двојни држављани Р. Србије и Канаде, на граничним прелазима за улазак у Р. Србију, морају презентовати пасош Р. Србије. Напомињемо да ће се према најновијој одлуци о увођењу ванредног стања, за сва лица која допутују у Р. Србију примењивати обавезна мера самоизолације у трајању од 14, односно 28 дана, у зависности од одлуке Санитарне инспекције на самом граничном прелазу.

О неодложном путовању у Р. Србију потребно је претходно обавестити ову Амбасаду и доставити податке о лицима која путују и адреси планираног боравка у Р. Србији на e-mail: embassyserbiaottawa@gmail.com