Printer Friendly Version НАСТАВАК СПРОВОЂЕЊА ИЗБОРНИХ РАДЊИ @ 20 May 2020 06:51 PM

Председник Републике Србије је 10.маја о.г. донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике ("Службени гласник РС", број 68-20), којом је као датум одржавања избора одређен 21. јун 2020.

Републичка изборна комисија (РИК), као орган који спроводи поступак избора за народне посалнике Народне скупштине, донела је решење 11. маја о.г. о наставку изборних радњи. Такође, РИК је донела Роколник за вршење изборних радњи према којем је утврђено да се захтеви држављана Р. Србије за гласање у иностранству примају најкасније до 30. маја, 2020. (до поноћи, локално време у Р. Србији). Решење РИК и Роковник се могу наћи у следећем линку:

https://www.rik.parlament.gov.rs/tekst/1553/izborna-dokumenta.php 


ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ

Право да гласају имају само они држављани Р. Србије који имају пријављену адресуодносно пребивалиште у Р. Србији, као и важећу личну карту или пасош Р. Србије.

Да бисте остварили своје право да гласате, потребно је да:

  1. Прво проверите да ли сте уписани у јединствени бирачки списак - овде 
  2. Уколико сте провером утврдили да сте уписани, потребно је читко попунити следећи формулар
  3. Уколико провером утврдите да нисте уписани, потребно је попунити следеће формуларе - формулар1 и формулар2

Читко попуњене и потписане формуларе са скенираном фотокопијом пасоша или личне карте можете доставити путем е-маила: consulare@serbianembassy.ca

Напомињемо да ће гласање бити могуће, односно да ће бити отворено бирачко место у Амбасади РС у Отави, само уколико се буде пријавило најмање 100 држављана са бирачким правом.