Printer Friendly Version Међународно квиз такмичење ,,Знаменити Срби“ @ 19 October 2020 05:02 PM

Пројекат „Знаменити Срби“ је  културна манифестација васпитнo-едукативног карактера која ће се одржати ове године и која има за циљ да окупи младе из Републике Србије, Pепублике Српске, региона, те српске дијаспоре са јединственим циљем, а то је очување српског културног идентитета.

Планирано је да се пројектом обухвате млади од 10 до 15 година основних школа, клубова и заједница из Србије, региона и српске дијаспоре. Пријава такмичара ће се одвијати као и за прво српско међунардно квиз такмичење ,,Немањићи“ преко школа, цркава, клубова, удружења и других српских организација из дијаспоре. Свака екипа биће састављена од 3 члана. За рад екипе одговараће одговорна лица (наставници или друга задужена лица). Све екипе ће се припремати по скрипти који ће израдити организатор за ово такмичење. Организациони одбор је задужен и одговоран за целокупни ток такмичења. У завршници такмичења учествоваће 8 најуспешнијих екипа из свих делова света. Планирано је да се у Подгорици и Бања Луци одржи полуфинале, а велико финале у Београду. Такмичење ће се одвијати под надзором оформљеног жирија састављеног од еминентних стручњака из различитих области. Финале ће бити одржано уз радио и ТВ пренос за српске просторе и просторе српске дијаспоре.

Планирана је следећа динамика такмичења:

1. Евиденција пријављених екипа (октобар/новембар 2020. године)

2. Прво „online“ такмичење (почетак децембра 2020. године)

3. Друго „online“ такмичење и избор осам најбољих екипа (друга половина децембра 2020. године)

4. Полуфинално такмичење у Подгорици и Бања Луци (јануар 2021. године)

5. Финално такмичење у Београду (крај јануара 2021. године)

Организатор квиз такмичења је Фондација „Мир Божији“ из Бања Луке, док су суорганизатори пројекта НВО „Стари Мостови“ Херцег Нови и Удружење грађана „Неимари“ Београд.

Пријаве екипа трају од 12.10.2020 до 12.11.2020. године, a образац за пријаву можете преузети са сајта https://nemanjici.site/.

Јавни позив можете пронаћи ОВДЕ

Пројекат су подржали Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Републике Србије, Министарсво за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Републике Српске и Министарство просвете Владе Републике Србије и Републике Српске.

https://www.dijaspora.gov.rs/medjunarodno-kviz-takmicenje-znameniti-srbi/