Printer Friendly Version Međunarodno kviz takmičenje ,,Znameniti Srbi“ @ 19 October 2020 05:21 PM

Projekat „Znameniti Srbi“ je  kulturna manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera koja će se održati ove godine i koja ima za cilj da okupi mlade iz Republike Srbije, Pepublike Srpske, regiona, te srpske dijaspore sa jedinstvenim ciljem, a to je očuvanje srpskog kulturnog identiteta.


Planirano je da se projektom obuhvate mladi od 10 do 15 godina osnovnih škola, klubova i zajednica iz Srbije, regiona i srpske dijaspore. Prijava takmičara će se odvijati kao i za prvo srpsko međunardno kviz takmičenje ,,Nemanjići“ preko škola, crkava, klubova, udruženja i drugih srpskih organizacija iz dijaspore. Svaka ekipa biće sastavljena od 3 člana. Za rad ekipe odgovaraće odgovorna lica (nastavnici ili druga zadužena lica). Sve ekipe će se pripremati po skripti koji će izraditi organizator za ovo takmičenje. Organizacioni odbor je zadužen i odgovoran za celokupni tok takmičenja. U završnici takmičenja učestvovaće 8 najuspešnijih ekipa iz svih delova sveta. Planirano je da se u Podgorici i Banja Luci održi polufinale, a veliko finale u Beogradu. Takmičenje će se odvijati pod nadzorom oformljenog žirija sastavljenog od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti. Finale će biti održano uz radio i TV prenos za srpske prostore i prostore srpske dijaspore.

Planirana je sledeća dinamika takmičenja:

1. Evidencija prijavljenih ekipa (oktobar/novembar 2020. godine)

2. Prvo „online“ takmičenje (početak decembra 2020. godine)

3. Drugo „online“ takmičenje i izbor osam najboljih ekipa (druga polovina decembra 2020. godine)

4. Polufinalno takmičenje u Podgorici i Banja Luci (januar 2021. godine)

5. Finalno takmičenje u Beogradu (kraj januara 2021. godine)

Organizator kviz takmičenja je Fondacija „Mir Božiji“ iz Banja Luke, dok su suorganizatori projekta NVO „Stari Mostovi“ Herceg Novi i Udruženje građana „Neimari“ Beograd.

Prijave ekipa traju od 12.10.2020 do 12.11.2020. godine, a obrazac za prijavu možete preuzeti sa sajta https://nemanjici.site/.

Javni poziv možete pronaći OVDE

Projekat su podržali Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije, Ministarsvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske i Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije i Republike Srpske.

https://www.dijaspora.gov.rs/lat/medjunarodno-kviz-takmicenje-znameniti-srbi/