Printer Friendly Version НОВЕ МЕРЕ ЗА ПУТНИКЕ У МЕЂУНАРОДНОМ САОБРАЋАЈУ ПРИЛИКОМ УЛАСКА У КАНАДУ @ 20 November 2020 07:16 PM

У циљу спречавања ширења вируса COVID 19,  канадска влада је усвојила нове заштитне мере које се тичу путника у међународном саобраћају.
Почев од 21. новембра 2020. године, сви путници у ваздушном саобраћају, чије је крајње одредиште Канада,  биће у обавези да пре укрцавања на лет пруже одговарајуће информације о путовању, контакт податке, као и план самоизолације у трајању од 14 дана након уласка у земљу.
Преко "ArriveCAN" апликације, која је доступна као мобилна апликација или online, уведен је сигуран и једноставан начин да се помогне путницима да се придржавају безбедносних мера.

Путници који у Канаду улазе копненим или прекоморским путем од 21. новембра 2020. године, морају  доставити одређене информација путем наведене апликације. У року од 48 сати по доласку у Канаду, сви путници имају обавезу да потврде да  су стигли у место карантина или изолације, а током периода од 14 дана морају вршити свакодневну процену симптома COVID 19.
Казне за непоштовање мера крећу се од усмених упозорења до новчане казне у износу од 1000 канадских долара.


ОТВОРЕНИ СВИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Обавештавамо вас да су од 22.05.2020. године отворени сви гранични прелази Републике Србије и исти функционишу у уобичајеном режиму. 

Укинута је забрана уласка у Р. Србију за све категорије домаћих и страних држављана. Свим лицима која улазе у Р. Србију није потребан негативни ПЦР тест на корона вирус, нити ће бити изречена мера самоизолације. 

Приликом пасошке контроле уручиваће се писмено обавештење о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести КОВИД-19.

https://www.dijaspora.gov.rs/ulazak-u-srbiju-bez-ogranicenja/


Уметнички конкурс за децу ,,Домовина се брани лепотом и знањем“

https://www.dijaspora.gov.rs/umetnicki-konkurs-za-decu


Расписан конкурс Фонда за студије у иностранству

http://www.mos.gov.rs/vest/raspisan-konkurs-fonda-za-studije-u-inostranstvu4


Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде

https://inovacije.srbijastvara.rs/