Printer Friendly Version Пријављивање за гласање у aмбасади РС поводом предстојећих избора у Републици Србији до 12. марта, 2022 @ 17 March 2022 07:58 PM

Подсећамо држављане Србије са правом гласа, а који бораве и/или живе и раде у Канади, да је рок за пријаву за гласање - 12.март. Врло једноставно! #избори2022

Министарствo спољних послова Републике Србије  VIDEO
Републичка изборна комисија  ИНФО

Поштовани грађани Републике Србије у Канади обавештавамо да је председник Републике Србије Александар Вучић 15. фебруара 2022. године, донео одлуку о  расписивању избора за посланике у Народној скупштини Републике Србије за 3. април 2022. године.  

Уколико сте пунолетни држављанин/држављанка Републике Србије, имате пребивалиште у Републици Србији, а налазите се на подручју које радно покрива Амбасада Р. Србије у Отави (мапа конзуларних надлежности), а желите да искористите своје законско право и да гласате на предстојећим парламентарним изборима у Републици Србији потребно је да пратите следеће кораке за вашу регистрацију за гласање у Канади:


1. Проверите да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак (ЈБС), на основу јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ),  који је уписан у вашој важећој личној карти Републике Србије или важећем пасошу Републике Србије, на сајту Министарства за државну управу и локалну самоуправу (МДУЛС), преко следећег линка:

 https://upit.birackispisak.gov.rs/

2. Уколико провером на наведени начин из тачке 1, утврдите да нисте уписани у Jединствени бирачки списак - ЈБС, моћи ћете да поднесете читко попуњен 

захтев за упис у јединствени бирачки списак  

Амбасади Р. Србије у Отави, заједно са захтевом за гласање у иностранству, као и скенираним копијама важеће личне карте (обе странe) или пасоша (странa са фотографијом и подацима), електронским путем на мејл:

izbori2022@serbianembassy.ca

3. Држављани Републике Србије који су уписани у јединствени бирачки списак,  а који бораве у провинцијама које припадају амбасади (мапа конзуларне надлежности), потребно је да доставе САМО читко попуњен захтев за гласање у иностранству, Амбасади Р. Србије у Отави, као и скенирану копију важећег пасоша Републике Србије (страницу са фотографијом и подацима), или важеће личне карте Републике Србије (обе странице лине карте),  најкасније до 18:00 часова, 12. марта 2022. године по времену у Отави, Онтарију - ГМТ - 5 (тј. до поноћи 12. марта 2022. године, по српском времену), на следећу мејл адресу:

izbori2022@serbianembassy.ca


Поводом предстојећих избора у Републици Србији, расписаним за 3. април 2022.године, преносимо обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе:

Сајт Министарства Спољних Послова: 
https://www.mfa.gov.rs/mediji/vesti/prijavljivanje-za-glasanje-u-inostranstvu-do-12-marta

Читав текст:
Пријављивање за гласање у иностранству до 12. марта, 2022