Printer Friendly Version ИЗБОРИ 2023. @ 1 November 2023 06:59 PM

Пријављивање за гласање у Aмбасади РС поводом предстојећих избора у Републици Србији

Поштовани грађани Републике Србије у Канади, обавештавамо да је председник Републике Србије Александар Вучић 1. новембра 2023. године, донео одлуку о расписивању избора за посланике у Народној скупштини Републике Србије за 17. децембар 2023. године.

Планирано је отварање 4 бирачка места на конзуларном подручју Амбасаде (Отава, Монтреал, Калгари и Ванкувер). Бирачко место ће бити отворено САМО уколико се на њему пријави најмање 100 грађана са бирачким правом.

Ко има право да гласа и како се пријавити

Уколико сте пунолетни држављанин Републике Србије и имате пријављено пребивалиште у Републици Србији, а налазите се на подручју које радно покрива Амбасада Р. Србије у Отави (мапа конзуларних надлежности), а желите да искористите своје законско право и да гласате на предстојећим парламентарним изборима у Републици Србији потребно је да предузмете следеће кораке за вашу регистрацију за гласање у Канади:

1. Прво проверите да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак - овде

2. Уколико сте провером утврдили да јесте уписани, потребно је читко попунити следећи формулар2

3. Уколико провером утврдите да нисте уписани, потребно је попунити следеће формуларе - формулар1 и формулар2

Уз сваки читко попуњен и потписан формулар потребно је доставити скенирану копију важећег пасоша Републике Србије или важеће личне карте Републике Србије на следећу имејл адресу: izbori2023@serbianembassy.ca

Пријављивање грађана са бирачким правом у Канади је могуће најкасније до 25. новембра 2023. године у 18 часова по локалном времену у Отави.

Више информација можете пронаћи на веб сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе.